Reviews

Unboxing Owlcrate december 2016

Waarschijnlijk hebben jullie wel eens van Owlcrate gehoord: Owlcrate is, net zoals Fairyloot en Celebratebooks, is een subscription box waarbij je maandelijks 1 spiksplinternieuw boek en 4 – 6 leuke goodies krijgt. Vorig jaar met kerst kreeg ik mijn eerste Owlcrate, dit jaar (iets voor kerst) mijn tweede. En wow! Wat is de box deze keer weer geweldig, zeg!

Ik ben verliefd op Owlcrate. Vorig jaar had ik mijn eerste Owlcrate besteld, aangezien er destijds de optie bestond om eenmalig met Paypal te betalen. Ik heb namelijk geen creditcard, zie je. Gelukkig mocht ik dit jaar voor kerst een creditcard lenen (nou ja, eerst geld overmaken, dan pas kreeg ik de creditcard te zien) en na een paar weekjes wachten ging vandaag eindelijk de deurbel! En daar stond de postbode dan, met mijn Owlcrate.

Je wilt natuurlijk weten wat er in de box zit, dus zal ik ophouden met raaskallen over van alles en nog wat. Eén ding kan ik zeggen: de inhoud is fantastisch!


LET’S GET ON WITH THE SHOW!

Het eerste wat ik zag op het moment dat ik de doos opende, is de kaart met daarop het thema van de maand. Deze kaart is standaard inbegrepen, aangezien op de achterkant de inhoud van de box staat. Vorig jaar maakte ik de fout door eerst de kaart te lezen waardoor ik al gelijk zag welk boek erin zat, maar dit jaar heb ik hem netjes aan de kant gelegd.

Het thema van de maand december is ‘Epic’ (episch). Het boek is voor de fans van Harry Potter, Game of Thrones en Lord of the Rings, dus dan weet je al dat het verhaal zich in een fantasy-achtige wereld afspeelt. Op de voorkant van de kaart staan dan ook onze favoriete figuren uit The Chronicles of Narnia, Game of Thrones, Harry Potter en – volgens mij – Lord of the Rings. En draken. I love dragons.


FUNKO

Funko’s zijn geweldig, alleen heb ik zelf nog nooit een Funko in bezit gehad. Heel zielig, I know *snottert*. Daarom ben ik dan ook extra blij dat Owlcrate voor deze box is gaan samenwerken met Funko. Deze maand zit er een mystery mini figurine van Funko in de doos. Er zijn maar liefst twaalf edities van, en in elke box zit een ander figuurtje. Zelf heb ik Crookshanks ontvangen. Coincidence? I think not! Ik ben dol op katten, heb zelf een rode kat, mijn patronus is een rode kat en Crookshanks is – Sanne, doe het niet – een rode kat!


LOTR SPELD

Voor ik ga uitleg ga geven over de speld, moet ik iets bekennen: ik ben helemaal niet zo’n grote fan van Lord of the Rings. Ik heb de eerste twee films gezien, alleen ging dit niet bepaald gepaard met het enthousiasme dat ik bij de fans zie. Nu ben ik wel van plan de films nogmaals te bekijken en zal ik uiteraard de boeken in de dichtbije toekomst openen, maar… ja. Een echte fan ben ik niet (sorry, papa).

De speld is ontworpen door Jane Mount van Ideal Bookshelf. Op de website kon ik de speld niet vinden, dus ik neem aan dat deze speciaal voor Owlcrate abonnees ontworpen is. De speld is niet te groot, niet te klein, en gewoonweg prachtig. Nu voel ik de drang wel om de films een tweede keer te bekijken.


ONDERZETTERS

Deze Game of Thrones onderzetters komen precies op tijd, aangezien onze allemaal kapot/verdwenen/weg zijn. De vier prachtige onderzetters zijn gemaakt door Dark Horse Comics.

Volgens mij representeert elke onderzetter één embleem van een huis uit de wereldberoemde serie. Of in ieder geval van de familie Stark. Ja, je raad het al, ook ben ik geen fan van Game of Thrones. Voor een aseksueel als ik zitten er te veel 18+ scenes in. ANYWAY.


WENSKAART

Susanne Draws heeft speciaal voor Owlcrate deze prachtige Narnia wenskaart ontworpen en ik ben verliefd op deze kaart. Hij is zo ontzettend mooi dat ik niet kan ophouden er mee naar te kijken. Het is een scene uit de eerste film van Narnia en hij past gewoon helemaal bij het seizoen. En bij mij.

Susanna maakt de mooiste kaarten die je in haar webshop op Etsy kunt vinden! Tevens is ze op zowel tumblr, instagram als twitter te vinden waar je haar mooiste tekeningen en creaties kunt vinden.


HET BOEK

Het boek van deze maand is… Of Fire And Stars van Adrey Coulthurst. Dit verhaal gaat over Princes Dennaleia die is uitgehuwelijkt aan de prins van buurland/koninkrijk Mynaria. Dan is het moment daar: ze zal verhuizen naar het kasteel waar ze aan haar nieuwe leven zal moeten wennen en waar ze zal moeten leren omgaan met verborgen politieke spelletjes, een groeiende opstand en zal ze haar plekje in het kasteel moeten vinden. Maar dan wordt ze verliefd op de zus van de prins, Mare.

Klinkt dit verhaal niet geweldig? Fantasy, een (groeiende) opstand EN een lesbische relatie. Holy crap! Naast het boek zit er ook nog eens een gepersonaliseerde brief van de schrijfster en een boekenlegger van het boek in. Een brief van de schrijfster! Deze ga ik nooit van mijn leven kwijt raken.

Ik kan niet wachten tot ik in dit boek kan beginnen. Waarschijnlijk op eerste kerstdag, wanneer ik lekker in mijn pyjama in de bank kruip.

 

BONUS: STICKER MET QUOTE

Deze sticker met een quote uit het boek A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab is speciaal gemaakt door Miss Phi.

Volg mij nu op Bloglovin!

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.