Reviews

Top 11 boeken uit 2018

Een gelukkig nieuwjaar, iedereen!

Als eerste wil ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen, want het is gewoon alweer 2018. Ik weet niet of jullie het ook zo ervaren hebben, maar voor mijn gevoel is 2017 in een vogelvlucht aan mij voorbijgegaan. Het voelt namelijk nog steeds alsof de zomervakantie nog maar net achter de rug is. Misschien maar goed ook, want 2017 was in bepaalde opzichten een verschrikkelijk jaar. Het had zo zijn mooie momenten, maar ook zijn mindere momenten.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik vrijwel geen boeken gelezen in 2017. Dit komt door een verscheidenheid aan factoren waar ik jullie niet mee zal storen. Je kunt in ieder geval denken aan school, bijvoorbeeld. Een van mijn nieuwjaarresoluties is echter om meer te gaan lezen. Véél meer, zelfs. Voor de Goodreads Reading Challenge van 2018 heb ik aangegeven tenminste 30 boeken te lezen en ik weet vrijwel zeker dat dit goed gaat komen. In 2018 komt er een groot scala aan geweldige boeken uit. Zowel fantasy als contemporary als sci-fi. Lees hieronder op welke boeken ik niet kan wachten.

 

The Cruel Prince – Holly Black

2 januari

Ik heb nog nooit een boek van Holly Black gelezen, ook al staan ze al een tijdje op mijn lijstje. Maar na het lezen van de synopsis van The Cruel Prince wist ik dat er verandering in moest komen: ik zou een boek van Holly Black lezen. Een verhaal dat zich afspeelt rondom duistere, misschien wel bijna kwaadaardige fae.

 

Everless – Sara Holland

2 januari

In het koninkrijk Sempera is tijd een betaalmiddel. De rijke aristocraten genieten van de tijd van de armen en kunnen soms wel eeuwen oud worden. Jules verafschuwt de rijke Gerlings, maar moet terug naar het landgoed Everless van de Gerlings als ze hoort dat haar vader stervende is. Dit boek wordt in Nederland gepubliceerd onder dezelfde titel.

 

You’ll Miss Me When I’m Gone – Rachel Lynn Solomon

2 januari

Een duister, tragisch boek over de ziekte van Huntington de zowel fysieke als mentale gevolgen hiervan.

 

The Hazel Wood – Melissa Albert

30 januari

In Nederland verschijnt dit boek onder de titel Hazelwoud. Alice is de kleindochter van een beroemde schrijfster die het ‘brein’ van duistere sprookjes is. Alice heeft er nooit zoveel achter gezocht, maar dan raakt haar moeder vermist en komt ze erachter dat er toch een kern van waarheid in de boeken van haar grootmoeder zitten.

 

Shadowsong – S. Jae-Jones

6 februari

Ik heb Wintersong al een paar maanden op on hold staan, alhoewel dat niet betekent dat ik het boek verschrikkelijk vind. Integendeel zelfs. Het is een schitterend en romantisch boek. Oké, ik word soms moe van het negatieve zelfbeeld van de hoofdpersonage, maar hé: dat heb ik nou ook!

 

Children of Blood and Bone – Tomi Adeyemi

6 maart

In Nederland wordt dit boek gepubliceerd onder de titel Bloed en beenderen. Een fantasy serie met POC hoofdpersonen? Magie? Romantiek? Count me in, please.

 

Ash Princess – Laura Sebastian

24 april

Dit is waarschijnlijk een van de boeken waar ik het meest nieuwsgierig naar ben. De cover is prachtig en de synopsis klinkt magisch. In Nederland wordt dit boek trouwens uitgegeven onder dezelfde titel. Het enige dat ze lijken te hebben aangepast, zijn de benamingen. Niet de Duitse variant ‘Keiser’, maar gewoon Keizer.

 

To Kill a Kingdom – Alexandra Christo

29 mei

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet heel veel met verhalen die zich rondom de zee afspelen, dus bijvoorbeeld piraten, zeemeerminnen of walvissen zoals Moby Dick. Maar dit verhaal spreekt mij aan. Het klinkt een beetje als een De Kleine Zeemeermin retelling, maar in plaats van een zeemeermin is Ariel een sirene en heet ze niet Ariel maar Lira.

 

Legendary – Stephanie Garber

29 mei

Caraval is een van mijn favoriete boeken. Ik kon gewoon niet anders dan het boek vijf sterren geven. Een ontroerend verhaal, een prachtige schrijfstijl en een zinderende romance. Kortom: Legendary kan niet snel genoeg komen.

 

Save the Date – Morgan Matson

5 juni

Ik ben verliefd op Morgan Matson haar boeken. Morgan Matson is een ster in het schrijven van heerlijke zomerboeken die toch enige diepgang bevatten. Save the Date gaat over Charlie, wiens oudere zus gaat trouwen.

 

My Plain Jane – Cynthia Hand & Jodi Meadows & Brodi Ashton

26 juni

Wie My Lady Jane nog niet heeft gelezen, moet zich gaan schamen. Nee, nee, grapje natuurlijk. My Lady Jane is een van de meest hilarische boeken die ik in lange tijd gelezen heb. Het is lastig om in korte zinnen uit te leggen waar het verhaal nou precies om draait, maar een ding is zeker: je komt niet meer bij van het lachen. Ik hoop dat hetzelfde voor My Plain Jane geldt, waarbij Jane Eyre de hoofdrol speelt.

 

Ik hoop dat jullie een gelukkig 2018 kunnen beleven, met vele mooie momenten en prachtige boeken!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Anneke

    Gelukkig nieuwjaar, Sanne! Mooi lijstje, ik kijk ook erg uit naar Everless en Children of Blood and Bone lijkt me ook super.

    1 januari 2018 at 21:41
  • Leave a Reply

    *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.