Reviews

Recensie: The Upside of Falling Down

Ik heb een ARC van Netgalley in ruil voor een eerlijke recensie ontvangen.

Ierland. Sinds Ierland in de finale van het wereldkampioenschap Zwerkbal zat, en sinds het land een paar ongelofelijk knappe mensen naar voren heeft gebracht, en over een geweldige natuur beschikt, ben ik ver-liefd. Ik wil naar Ierland. Nu meteen. Dus toen las ik de synopsis van dit verhaal en dacht ik: yassss, daar gaan we. Oh boy dacht ik dat verkeerd.

 

PLOT
Clementine Haas wordt met amnesia wakker in het ziekenhuis. Ze weet niet wie ze is, waar ze is. Al haar gedachten zijn weg. Het blijkt dat ze een vliegtuigongeluk heeft meegemaakt en dat ze de enige overlevende is. Clementine raakt in paniek en wil nog maar één ding: haarzelf, en haar gedachten, terugvinden.

Om dit te doen, besluit ze onder het noem van een vals imago te vluchten. Dit doet ze met behulp van de charmante, Ierse Kieran. Ze komt terecht in een klein dorpje, waar ze de zus van Kieran (Siobhan) en de grappige Clive leert kennen. Clementine probeert haarzelf terug te vinden, maar merkt al snel dat ze in een web van leugens verzeilt raakt.

 

CHARACTERS
Clementine is een van de meest irritante personages die ik ooit ben tegenkomen. Niet alleen is ze irritant, ze is ook nog eens hypocriet. Ze doet alsof ze Jane is, vertelt de ene leugen na de andere, maar wil wel dat anderen haar de waarheid vertellen. Bovendien onderneemt ze drastische ‘maatregelen’, die ik niet allemaal evengoed kon waarderen.

Kieran en Siobhan zijn waarschijnlijk de reden dat ik dit boek geen 1 ster heb gegeven. Kieran en Siobhan zijn een tweeling, maar waar Kieran lief en grappig is, is Siobhan afstandelijk en ietwat kattig. Juist die verschillen vond ik fantastisch, vooral omdat ze altijd voor elkaar klaar staan.

 

PLUSPUNTEN/MINPUTEN
I See London, I See France is a great book, but I just can’t give it five stars.

Pluspunten

+ Stephen, Clive en Kieran. Deze drie mannen hebben dit boek gered. Ze zijn grappig, sarcastisch en zorgzaam.

+ De setting. Nu wil ik ook heel, heel graag naar Ierland. Mijn ticket heb ik al geboekt (jk)

Minpunten

– Dit verhaal is zo ontzettend realistisch. Als het al mogelijk is om zomaar, random, uit een ziekenhuis te ontsnappen, zou het vervolgens niet mogelijk zijn om even leuk een paar weken ondergedoken te blijven. Al helemaal niet in een of ander niemandsland.

– Clementine. Oh my wat is zij irritant zeg. Ik heb het boek een paar keer moeten wegleggen, gewoonweg omdat ik haar karaktertrekken niet meer kon aanzien. Haar hypocrisie is gewoonweg onaanvaardbaar.

– Het einde. Wegens spoilers kan ik niet al te veel op het einde in gaan, maar het stoorde mij behoorlijk.

 

CONCLUSIE
Begrijp mij niet verkeerd: The Upside of Falling Down is zeker geen slecht boek. Het heeft een fijne schrijfstijl, de personages zijn geloofwaardig en tijdens het lezen leek het net alsof je zelf ook in Ierland was.

De reden dat ik dit boek maar twee sterren kan geven, komt omdat het zo ongeloofwaardig is. De ene onrealistische scene na de andere stapelt zich op. Bovendien lijken sommige dialogen nogal… nep, waardoor het af en toe ietwat rommelig overkwam.

Ben je op zoek naar een leuke roman, met als setting Ierland, maar wil je er niet te veel van verwachten? Kies dan dit boek.

 

Waardering: ★★

Titel: The Upside of Falling Down | Auteur: Rebekah Crane | ISBN: 9781503954250 | Aantal pagina’s: 252| Datum van verschijnen: januari 2018 | Uitgeverij: Skyscape

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.