Reviews

Blossom Books tag

Een tijdje geleden werd ik door Naomi van Naomi Anna getagd voor de Blossom Books Book Tag. Door alle drukte omtrent mijn leven (verandering van studie, angsten en wat nog meer) ben ik spontaan vergeten dit bericht te plaatsen. Dus… sorry, Naomi!

1. Hoe avontuurlijk ben jij? Zou je een andere wereld durven verkennen? (De 100, Kass Morgan)
Als ik maar de tijd krijg om mijzelf voor te bereiden, vind ik het allemaal wel best om eerlijk te zijn. Wat dan wel een belangrijk vereiste is, zijn geen harde geluiden. Geen luidruchtige feestjes of reisjes naar drilboorplaneten, bijvoorbeeld. Zolang ik mijn oren zoveel mogelijk veilig kan houden, lijkt mij geweldig om naar een andere planeet te kunnen reizen, of om in een ruimteschip door te de ruimte te vliegen. Überhaupt een reis naar een ander werelddeel klinkt al als muziek in mijn oren.

2. Als je een fictief karakter kon vermoorden, welke zou dat zijn? (List & Leugens, Leigh Bardugo)
Oef… dat is een lastige. Er zijn aardig wat personages die ik gewoonweg niet kan uitstaan. Meestal zijn dit pestkoppen of mensen die een extreem ego hebben en die niet naar de mening van anderen willen luisteren. Ik denk dat James Potter degene is die ik echt niet kan uitstaan. Hij zit gewoon mensen te pesten zonder dat hij hier zich iets van aantrekt en zijn vrienden doen hier doodleuk aan mee.

3. Wie is je OTP (one true paring)? (Ik Geef Je De Zon, Jandy Nelson)
Ik heb er zoveel dat het eigenlijk niet meer grappig is. Ik heb hieronder een lijstje gemaakt van mijn favorieten:

  • Nora x Patch (Hush Hush)
  • Annie x Finnick (The Hunger Games. Dit is mijn ultieme OTP)
  • Alina x The Darkling (The Grisha trilogy)
  • Hanna x Caleb (Pretty Little Liars)
  • Ginny x Tom Riddle Jr. (Harry Potter)

4. Wie wil je in je schrijvers squad hebben? (Kids Of Appetite, David Arnold)
Oeh oeh dit is een makkelijke. Als eerste twee J.K. Rowling en Becca Fitzpatrick, want zij hebben mijn twee favoriete series geschreven. Daarnaast wil ik heel graag Maggie Stiefvater in mijn team hebben, want haar schrijfstijl is magistraal en geef nou zelf toe: de Shiver-trilogie (Huiver, Fluister en Voor Altijd in het Nederlands) is haar beste serie, tot nu toe dan. Overige auteurs met wie ik graag wil een team wil vormen, zijn Kelly Creagh (Nevermore), Jennifer Niven (All The Bright Places), Stephanie Garber en Stephanie Rainbow Rowell.

5. Wat is je favoriete sprookje? (The Lunar Chronicles, Marissa Meyer)
Ik heb niet één favoriet sprookje, al helemaal niet als ik naar de werken van de gebroeders Grimm of Hans Christian Andersen moet kijken. Ze zijn namelijk stuk voor stuk geweldig. Ik vind Rapunzel een erg leuk sprookje, maar ook De Sneeuwkoningin, Assepoester en Roodkapje. Ik wil heel graag nog dat dikke boek van alle sprookjes van Grimm (uitgegeven door Lemniscaat) kopen, maar dan moet ik nog even verder sparen…

Ik geef deze tag door aan Anneke van Verhaal Verliefd.

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.