Reviews

2017 bookhaul #1

De één houdt van schoenen, de ander van kleding. Wat zij hebben met mode, heb ik met boeken. Ik ben namelijk verslaafd aan boeken, en dan voornamelijk aan het kopen van boeken. Die leesdip is helaas nog steeds niet weg, dus echt veel lezen doe ik momenteel niet. Maar ik heb dit jaar wél een lading boeken gekocht waarvan ik zeker ben dat één mijn leesdip zal genezen!

Aangezien ik niet meer precies weet in welke volgorde ik de boeken gekocht heb, behandel ik ze in willekeurige volgorde. Een deel heb ik zelfs weggelaten, aangezien dat boeken zijn die of columns bevatten, of tweedehands zijn, of waarvan er binnenkort een recensie verschijnt. Maar goed. Let’s get started!

A Million Junes – Emily Henry
A Million Junes wordt verteld vanuit het perspectief van Jack “June” O’Donnell en is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en rouw. Hoewel ik nog steeds bezig ben in dit boek en nog maar op de helft ben, vind ik de combinatie van magisch realisme en de vader dochter relatie perfect bij elkaar passen. Zelden zie ik een ya-boek voorbijkomen waarin de ouders een grote, belangrijke rol spelen en ook de rol van een liefdevolle ouder op zich nemen. Ik ben benieuwd naar de grote ontknoping.

First We Were IV – Alexandra Sirowy
Dit is Sirowy haar derde boek. Al een lange tijd wil ik haar boeken lezen, maar op de één of andere manier ben ik er nooit aan toe gekomen. Tot nu. First We Were IV (uitgesproken als ‘four’) gaat over vier beste vrienden: Izzie, Viv, Graham en Harry die samen een geheime genootschap beginnen. Het boek is deze week binnengekomen en hoewel ik deze deels voor mijn reis naar Berlijn wil bewaren, ben ik er toch al in begonnen.

De sprookjesverteller – Antonia Michaelis
De sprookjesverteller is al een wat ouder boek en was tot dit jaar nog niet naar het Nederlands vertaald geweest. Dit boek is een groot succes en om die reden kon ik het niet laten om het te kopen, ook al was ik van plan om de Amerikaanse vertaling te kopen. Wat ik tot nu toe zo heerlijk aan dit boek vind, is dat iedereen zich naar de leeftijd die ze hebben gedragen. Niet een te volwassen puber of juist een te kinderachtige. De sprookjesverteller is een romantisch drama, waarin de sprookjes die verteld worden langzamerhand werkelijkheid beginnen te worden.

The Grisha trilogy paperback boxset – Leigh Bardugo
De Grisha trilogie heb ik al compleet in hardcover in mijn boekenkast staan. Shadow & Bone is zelfs gesigneerd, maar om de één of andere reden was dat nog niet genoeg. De hardcovers (Amerikaanse uitgave) zijn zo speciaal voor mij, dat ik er eigenlijk niet meer in wil lezen, bang om de kaft te breken. Om die reden heb ik besloten de serie ook nog eens in paperback te kopen. Want ja, zo gek ben ik nou eenmaal.

Words in Deep Blue – Cath Crowley
Heel veel heb ik nog niet over dit boek voorbij zien komen, totdat ik het eerste hoofdstuk op Amazon las. Een prachtig begin waarbij het gemis bijna voelbaar is. Het verhaal gaat over Rachel en Henry die langzaam naar elkaar toegroeien, maar het gaat ook over het verlies van de broer van Rachel. Ik ben benieuwd hoe het overlijden en het gemis tot stand komen, aangezien niet elke auteur schijnt te weten hoe rouwen nu precies in elkaar steekt.

Norse Mythology – Neil Gaiman
Neil Gaiman is een veelgeprezen schrijver, alhoewel ik vooralsnog geen boeken van hem gelezen heb. In zijn boek Norse Mythology omschrijft hij in zijn woorden de Noorse mythologie en de verhalen over de beroemde Noorse goden.

The Bone Witch – Rin Chupeco
Wat ik van The Bone Witch moet vinden, durf ik nog niet echt te zeggen. Ik had gehoopt of hekserij en magie dat in deze, onze, wereld zou plaatsvinden, echter vindt dit boek in een fantasiewereld plaats. Tea, de protagonist, kan de doden weer tot leven roepen. Ze wordt opgeleid om een ‘bone witch’ te worden. Het boek is echter saai en sukkelt maar een beetje voort.

Het geheugenboek – Lara Avery
Eén ding: de Amerikaanse cover is zoveel beter dan de Nederlandse (sorry not sorry). Maar dat terzijde. Het geheugenboek (Engels: The Memory Book) gaat over Sammie die erachter komt dat ze de zeldzame ziekte Ziekte van Niemann-Pick type C heeft; dit is een lysosomale stapelingsziekte (een stofwisselingsziekte). Sammie besluit een dagboek/geheugenboek te gaan schrijven aan haar oudere zelf. De ziekte zal op den duur al haar herinneringen wegnemen.

Brieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer
Brieven aan de duisternis gaat over twee personen die met elkaar in contact komen. Ze weten niet van elkaar wie ze in het echt zijn en langzaamaan ontstaat er een vriendschap tussen de twee. Beide personen vechten echter met hun persoonlijke problemen. Dit boek heb ik in een opwelling gekocht. Inmiddels ben ik erin begonnen, maar heel erg enthousiast ben ik vooralsnog niet. Misschien dat er wat nog wat meer diepgang komt. Ik hoop het!

13 minuten – Sarah Pinborough
In 13 minuten wordt er een meisje in een rivier/meer gevonden. Ze is 13 minuten dood geweest, maar leeft weer. Ze is haar herinneringen van de avond echter kwijt en weet niet wie haar geprobeerd heeft te doden.

We Were Liars Deluxe Edition – E. Lockhart
We Were Liars is een boek met een einde waar ik ‘u’ tegen zeg. In deze deluxe editie zit extra bonusmateriaal, dus ja, die moet ik als trouwe fan natuurlijk hebben.

Windfall – Jennifer E. Smith
Veel boeken van Jennifer E. Smith heb ik nog niet gelezen. Ik vond de hoofdpersoon in This Is What Happy Looks Like nogal tegenvallen (van wat ik mij nog kan herinneren) en in The Geography of You and Me (Nederlands: Duizend kilometer tussen jou en mij) vond ik één van de hoofdpersonen nogal tegenvallen. Begrijp mij niet verkeerd: het boek vond ik geweldig. Jennifer E. Smith weet een twist aan romantische verhalen te geven waarin de romantiek niet vanzelf komt. Om die reden ben ik benieuwd naar Windfall, ook al was ik wat huiverig om het boek te kopen. In dit verhaal koopt Alice een lot voor haar beste vriend Teddy, alleen blijkt hij uiteindelijk 140 miljoen dollar te winnen. De vriendschap verandert en beiden moeten hun weg naar elkaar zien terug te vinden. Ik heb het niet zo op vriendschappen die verdwijnen, want ik weet gewoon zeker dat de twee pas tegen het einde van het boek weer goede vrienden zullen worden. Als ze dat al worden.

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz
Ari & Dante is één van de eerste boeken die ik dit jaar heb gelezen en ik ben nogal teleurgesteld. Het is zeker geen slecht boek en de schrijver behandelt onderwerpen die nog steeds, tot op de dag van vandaag, een belangrijke rol spelen. Het boek gaat over Ari (Aristotles) en Dante die bevriend met elkaar raken. Dit had een prachtig verhaal kunnen worden, alleen sukkelt het maar een beetje voort. Er gebeurt letterlijk vrijwel niks. Dit kan ik niet begrijpen, gezien er zoveel potentie was om situaties spannender te maken en dieper uit te werken. Helaas gebeurt dit niet.

Shiver hardcover boxset – Maggie Stiefvater
Shiver is zo’n mooi, prachtig, ontroerend verhaal dat ik het, jaren na het lezen, nog steeds niet kan vergeten. Stiefvater weet haar woorden bijna poëtisch op papier te zetten en de liefde tussen Grace en Sam is ontroerend doch hartverwarmend. Omdat ik dit, samen met de Gemma Doyle trilogie en de Hush Hush saga, mijn favoriete boekenserie is, voelde ik mij in januari genoodzaakt om de hardcover boxset te kopen.

Harry Potter Hufflepuff Edition – J.K. Rowling
Harry Potter is, hands down, de beste boekenserie die ooit geschreven is, dus moet ik wel alles wat met Harry Potter te maken heeft in huis hebben. Zo ook de Hufflepuff editie (duh, want ik ben een Hufflepuff). Bloomsbury heeft namelijk speciaal voor het jubileum van Harry Potter The Philospher’s Stone opnieuw uitgegeven, maar dit keer in de vier huizen: Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin en Ravenclaw. Alle vier de uitgaven hebben bonusmateriaal, zoals extra informatie betreft de oprichters van Hogwarts.

Elke dag maandag – Jessica Brody
Before I Fall (Nederlands: Voor ik val) is een boek dat ik met beide armen omarmd heb. Het behandelt onderwerpen als vriendschap, liefde, jezelf veranderen en pesten. Ik heb er zelfs om moeten huilen. Elke dag maandag is echter een slap aftreksel van Before I Fall. Het gaat over Ellison die erachter komt dat ze elke keer dat ze wakker wordt de maandag van de dag ervoor weer opnieuw beleefd. Het is een nogal kinderachtig boek dat bang lijkt te zijn om de serieuzere zaken te behandelen. Elke dag maandag is leuk en grappig, alleen zeker niet meer dan dat.

Fairyloot haul

Sinds april heb ik mij aangemeld voor de Fairyloot subscription box. In eerste instantie ging mijn wens naar de Owlcrate uit, alleen vond ik de inhoud van Owlcrate in tegenstelling tot de Fairyloot nogal tegenvallen. Bovendien is Fairyloot net wat goedkoper én sneller in het verzenden. Waar ik normaliter ongeveer twee weken op mijn Owlcrate moet wachten, ontvang ik mijn Fairyloot binnen gemiddeld 3 dagen na verzenden.

Ja, ik weet dat ik deze boeken niet zélf online of in een boekenwinkel gekocht heb, vind ik toch dat ze een plekje bij de boekenhaul verdienen. Ik bedoel: het zijn boeken. Toch? In de toekomst hoop ik ook weer Fairyloot unboxings te plaatsen, maar dat is vooralsnog van een aantal factoren afhankelijk.

Flame in the Mist – Renee Ahdieh
Een Mulan AU? Sign me up, please!

Given To The Sea – Mindy McGinnis
Ja, wat zal ik eens zeggen. Ik had mij zo op dit boek verheugd, tot ik erachter kwam dat het één puinhoop is. Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven en zo’n 100 pagina’s in en ik weet nog steeds niet wat er nu precies aan de hand is en wie de personages moeten voorstellen. Erg jammer, de schrijfstijl is namelijk prachtig.

Caraval – Stephanie Garber (UK en US editie)
Vorig jaar September kwam de Nederlandse vertaling van Caraval uit (Het zwarte hart). Begin dit jaar werden de Amerikaanse en Britse uitgaves gepubliceerd. Aangezien Caraval mijn hart heeft gestolen, had ik besloten om zowel de Fairyloot als Owlcrate box te kopen, omdat ik wist dat beide boxen om hetzelfde boek gingen. Om die reden heb ik nu drie versies van Caraval in huis staan. Heb ik er spijt van? Neuh. Zou ik het nog een keer doen? Wie weet.

Daughter Of the Burning City – Amanda Foody
Een rondreizend circus dat ook nog eens een rondreizende stad is? Een freakshow? Ik had nog nooit van het boek gehoord en weet niet precies waar het over gaat, maar het klinkt in ieder geval erg spannend!

Ik weet dat er deze keer geen eigen foto’s zijn toegevoegd. Door omstandigheden heb ik hier tijd voor gehad. Bij de volgende post zal ik deze proberen toe te voegen.

 

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.