Boeken

Unboxing Verdermeer

Op 31 augustus werd ik wakker met de mededeling dat er een pakketje voor mij gearriveerd was. Een pakketje waarvan ik dacht dat die tegen het einde van de middag pas zou binnenkomen. Een exclusief pakketje dat enkel 65 fanatieke lezers in Nederland konden bemachtigen… en ik ben één van de fanatieke lezers. Omdat ik met mijn blog verhuisd ben, ben ik ook een paar van mijn oude posts aan het meeverhuizen.

Even een beetje achtergrondinformatie: vandaag is de releasedag van het nieuwste boek van Tahereh Mafi, Verdermeer. Verdermeer is een boek dat zich voornamelijk op kinderen (middle grade) richt, echter betekent dit niet dat het boek daarom minder leuk is. Tahereh heeft een fantastische, magische en unieke stem die ik gewoon moet lezen, ongeacht de leeftijdscategorie van het boek.

Verdermeer gaat over de twaalfjarige Alicia Alexis Koningsdauw. Alicia is een uniek kind. Ze komt uit Ferenwoud, en daar draait alles om kleur draait. Zeeën van kleur, wolken van kleur, alles is van kleur… behalve Alicia. Alicia is namelijk zonder pigment geboren. Witte huid, witte haren, een hart van zijde. Drie jaar geleden verdween de vader van Alicia met niets meer dan een liniaal, en Alicia is vastbesloten hem te vinden al heeft ze nog geen idee hoe. Het enige dat ze weet is dat ze meer van Vader dan van avontuur houdt en nu gaat ze er één beleven. Samen met de pestkop Olivier moet Alicia door het gevaarlijke doch mysterieuze land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, waar links soms rechts is en waar papier tot leven komt. Alicia heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven – maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

20160831_113215-2Unboxing
De box die arriveerde is een eenvoudige doos zonder al te veel poespas, met op de voorkant een sticker van een vos. Deze zelfde vos staat tevens op de cover van het boek; hij zal ogenschijnlijk een wederkerend figuur zijn.

Het eerste wat ik zie als ik de box open, is een envelop met een grijze zegel. Een zegel, hoe gaaf is dat?! Binnenin de envelop zitten een brief en een uitleg hoe je een vos met origamipapier kan vouwen. De brief geeft een korte uitleg over de inhoud van de box en een kleurplaatwedstrijd (hierover straks meer).

Na de brief zie ik gelijk een liniaal en een stickervel met daarop twee stickers van de vos. Ik ben al lange tijd fan van de bos, dus ik ben ontzettend blij met deze stickers. Waar ik ze voor ga gebruiken weet ik nog niet, maar dat maakt gelukkig ook (nog) niet uit.

Binnenin de box zitten nog meer ontzettend leuke verrassingen: armbandjes (die helaas niet om mijn handen passen, helaas pindakaas), een kaartje met daarop de quote:

 

“Open je hart.
Spits je oren.

En zeg nooit nee
tegen de wereld
als die je vraagt
om te dansen.”

Na het kaartje zie ik een paar blaadjes origami papier. Hier ben ik enorm blij mee, want sinds het herlezen van de Huiver-trilogie van Maggie Stiefvater, ben ik behoorlijk ge20160831_115041-2obsedeerd door origami. Nu kan ik gelijk een vos gaan proberen te vouwen. Want waarom makkelijk beginnen als het ook moeilijk kan? Oké dat was sarcasme. Maar dan nog.

Onderin de doos zit een tekening van de cover van Verdermeer. Deze tekening is onderdeel van een kleurwedstrijd die Blossom Books heeft opgezet in samenwerking met Bruynzeel. Tot 1 november is er de tijd om deze kleurplaat (ingekleurd, natuurlijk) op te sturen. De eerste, tweede en derde plek krijgen een gaaf Bruynzeel-kleurenpakket. De hype van het kleuren voor volwassenen heb ik nog niet opgepakt, alhoewel deze tekening mij daar zeker de reden daartoe geeft.

Ik ben ontzettend blij met deze box. De inhoud is betoverend en het boek zal ma
gisch worden, daar ben ik 100% zeker van. Binnenkort kunnen jullie dan ook een recensie van mij verwachten!

Hebben jullie dit boek al besteld/gekocht?

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

*